Zeven landgenoten maken kans op Deense beker

Het finaleweekend van de Deense beker is aangebroken en zeven landgenoten maken kans op de hoofdprijs.

Advertentie

Om 13:30 vanmiddag is de eerste halve finale. Het Nykøbing van Dione Housheer en Nikita van der Vliet treft København Håndbold. Voor eerstgenoemde kan het haar laatste duel voor Nykøbing worden, want de rechteropbouwer vertrekt naar competitiegenoot Odense HC.

Nyala Krullaars
Bij de ploeg uit de hoofdstad staat Larissa Nusser nog altijd onder contract. Het drietal behoort tot de 22-koppige trainingsgroep voor de Spelen. De Oranjedames komen volgende week samen op Papendal. Na tien maanden blessureleed behoort ook de 19-jarige Nyala Krullaars weer tot de wedstrijdselectie van København Håndbold.

Ook bekerkanshebbers Lois Abbingh, Tess Wester én Nycke Groot – de international komt terug – melden zich over een aantal dagen in eigen land. Eerst staat voor landskampioen Odense HC de halve finale tegen Herning-Ikast Håndbold op het programma (16:00).

CSM Bucuresti
Wester komt nog één weekend voor de beste club van Denemarken in actie. De goalie van Oranje staat volgend seizoen bij CSM Bucuresti uit Roemenië onder de lat.

De eindstrijd is morgen om 16:00. Daarna is het seizoen in Denemarken ten einde en gaat de focus op de Olympische zomer.

Advertentie