Skip to main content

Zes landgenoten naar Oostenrijk voor Final4

In Graz vindt dit weekend de Final4 van de EHF European League plaats. Zes landgenoten maken kans op de hoofdprijs.

Advertentie

Oostenrijk organiseert het finaleweekend van het tweede toernooi van Europa. Borussia Dortmund, Nykøbing, Ikast Håndbold en Thüringer HC gaan om de titel die vorig jaar door SG BBM Bietigheim werd gewonnen spelen.

Het Deense Ikast Håndbold en Thüringer HC, dat in de kwartfinale het Sola HK van Rinka Duijndam uitschakelde, openen zaterdagmiddag om 15:30 het bal. Bij de Duitsers hopen ze op de goede vorm van Nathalie Hendrikse. De rechterhoekspeler maakte dit toernooi al 51 goals en staat daarmee in de top-10 van de topscorerslijst.

Aansluitend laten Borussia Dortmund en Nykøbing zich in Graz zien. Dat betekent Yara Ten Holte (foto), Zoë Sprengers en Harma van Kreij tegen Nikita van der Vliet. Laatstgenoemde sluit in de zomer aan bij Odense Håndbold waar Van der Vliet teamgenoot wordt van haar aanstaande opponent onder de lat Ten Holte.

De geel-zwarten hebben de laatste vier bereikt door in de kwartfinale een grote achterstand goed te maken. Borussia Dortmund verloor bij Neptunes de Nantes met negen doelpunten verschil en zette dat in Duitsland op spectaculaire wijze recht (32-22).

Programma:
Zaterdag 15:30 Ikast Håndbold – Thüringer HC
Zaterdag 18:00 Borussia Dortmund – Nykøbing

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie