Zes uit drie voor Quintus, ook knappe start Havas

De vrouwen van Quintus gaan na drie speelrondes in de alternatieve competitie aan de leiding. Ook de derde wedstrijd in de lente werd door de formatie van de afzwaaiende René Zwinkels gewonnen.

Advertentie

Eerder won Quintus, dat Lisanne Kruijswijk heeft afgestaan aan Füchse Berlin, knap het uitduel van HandbaL Venlo (27-30). Vorige week in Kwinstheul ging VZV er met 29-25 aan.

Afgelopen weekend was Quintus veel te sterk voor Volendam: 24-35. Met zes punten uit drie wedstrijden gaan de wit-groenen aan kop in de alternatieve competitie. HandbaL Venlo, VZV en VOC volgen op twee punten.

Ploeg uit Almere
Bij de mannen zijn er vier koplopers. Naast Volendam 2 en Aalsmeer 2 hebben ook Houten en Havas vier punten. Laatstgenoemde ploeg uit Almere knokte vorig jaar nog tegen degradatie uit de eredivisie, maar heeft tegen Hellas (32-30) en en WHC/Hercules (28-29) al twee punten gepakt.

In de volgende speelronde treft de top-4 van de alternatieve competitie elkaar. Aalsmeer 2 ontvangt Havas en Houten doet de deuren open voor de opleidingsploeg van Volendam.

Op 9 mei
Lijstaanvoerder Quintus speelt op 9 mei in eigen huis tegen VOC. Een dag eerder gaat VZV op bezoek bij V&L en speelt HandbaL Venlo de uitwedstrijd in Nibbixwoud tegen SEW.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie