Zeven speelrondes voor start BENE-League

By 12 augustus 2020BENE-league, Competities, Featured

Voor de start van de BENE-League komen de vijf Nederlandse deelnemers tóch in actie. In september en begin oktober worden zeven speelrondes om de landstitel reeds afgewerkt.

Doordat de Belgische ploegen pas vanaf 1 oktober weer officieel in actie mogen komen is de start van de BENE-League uitgesteld. De grensoverschrijdende competitie begint in het weekend van 10 en 11 oktober.

LIONS, Bevo, Hurry-Up, Aalsmeer en Volendam beginnen een maand eerder met het gevecht om de schaal. Op 5 september ontvangt Hurry-Up Volendam en gaat LIONS op bezoek bij Aalsmeer.

Midweekse speelronde
Tussen 7 en 11 september staat de eerste van twee midweekse speelrondes op de agenda. Met Bevo – LIONS en Volendam – Aalsmeer worden twee derby’s gespeeld. Na de Final4 van de BENE-League wordt in het weekend van 8 en 9 mei 2021 de strijd om de landstitel hervat.

Eredivisie
De keuze van het NHV om in september competitieduels te spelen is ook goed nieuws voor de eredivisie en eerste divisie. Ook deze competities starten in september, maar er werd door de berichten uit België even de adem ingehouden.

Foto: Tina Kolthof