Zeventien stops Wester niet genoeg voor play-offzege

Odense HC wacht in de Deense play-offs nog altijd op de eerste overwinning. In eigen huis tegen Nykobing was Tess Wester in vorm, maar ging het aan de overkant mis: 27-27.

Advertentie

Een minuut voor tijd viel de 27-25. Odense HC leek onder meer door de vorm van Wester, de goalie van Oranje stopte zeventien ballen (40%), Nykobing puntloos huiswaarts te sturen.

Lois Abbingh
Toch slaagden de gasten erin nog twee keer het net te vinden en zo een puntje uit het vuur te slepen. Vijftien tellen voor het eind zag vijfvoudig doelpuntenmaker en vooral aangever, liefst negen assists, Nycke Groot een inzet misgaan waardoor Nykobing nog op gelijke hoogte kon komen.

Namens de ongelukkige thuisploeg werd Lois Abbingh met zeven doelpunten de topschutter. Aan de overkant bleef Dione Housheer aan de kant en prikte Nikita van der Vliet vier keer raak.

Drie punten
Vorige week verloren de oranje-witten verrassend van Aarhus United. Na twee wedstrijden in de groepsfase van de play-offs hebben groepsgenoten Odense HC, Viborg HK en Nykobing allemaal drie punten. De top-2 gaat naar de halve finale in de strijd om het Deense kampioenschap.

Foto: FotoReza

Advertentie