Zo zit het Olympische speelschema in elkaar

Over een dikke week beginnen de Olympische Spelen voor de nationale vrouwenploeg. Zo zit het speelschema in Tokio in elkaar.

Advertentie

Er doen twaalf landen mee aan het eindtoernooi in Japan. Uit twee poules van zes landen komen acht kwartfinalisten voort. Op zondag 8 augustus om 8:00 in de ochtend is de Olympische finale.

Op 25 juli openen de Oranjedames de Spelen tegen het thuisland. Ook Noorwegen – brons in Rio de Janeiro – Montenegro, Korea en Angola zitten in de groep van Nederland.

Programma groepsfase Nederland*:
Zondag 25 juli 2:00 Nederland – Japan
Dinsdag 27 juli 9:15 Korea – Nederland
Donderdag 29 juli 2:00 Nederland – Angola
Zaterdag 31 juli 14:30 Noorwegen – Nederland
Maandag 2 augustus 12:30 Nederland – Montenegro 
* Nederlandse tijd

Een maand geleden kwam een deel van de groep samen en deze is voor het drielandentoernooi in Den Bosch, een zege op Rusland en verlies tegen Zweden, teruggebracht tot veertien speelsters en drie reserves. Sinds het begin van de week is de nationale ploeg in Tokio waar flink doorgetraind wordt door de formatie van bondscoach Manu Mayonnade.

De top-4 kruist met de vier beste landen uit de andere poule. Daarin zitten titelhouder Rusland, finalist Frankrijk, Brazilië, Spanje, Zweden en Hongarije. Oranje mag met de loting niet klagen.

Wel Groot, geen Amega
In de Olympische ploeg is plaats voor onder meer de teruggekeerde Nycke Groot, Inger Smits en Rinka Duijndam. Larissa Nusser is eerste reserve en Kelly Vollebregt en Yara ten Holte maken tevens onderdeel uit van de trainingsgroep. Speelsters als Estavana Polman, Delaila Amega, Nikita van der Vliet en Jessy Kramer ontbreken door een blessure.

Foto: FotoReza

Advertentie