Skip to main content

Zure druiven voor Bevo

By 11 maart 2018BENE-league, Voorpagina

Drie doelpunten. Drie doelpunten kwam Herpertz/Bevo tekort om de Final4 van de BENE-League te bereiken. De formatie van Jo Smeets volbracht op een haar na een onmogelijke opgave.

Advertentie

Een minder doelsaldo ten opzichte van FIQAS/Aalsmeer moest Bevo in eigen huis goed maken. Met visite van koploper Achilles Bocholt leek het bij een theoretische kans te blijven. Tot de Panningers bij rust al vijf goals voor stonden (21-16).

Ondertussen had concurrent Aalsmeer moeite in Zwartmeer. Pas na 14-14 kwamen de mannen in het zwart op voorsprong. De voorzitter van de Noord-Hollanders was meegereisd naar Drenthe en verlegde meermaals zijn aandacht naar het treffen in Noord-Limburg. Met argusogen zag de preses aan dat Bevo doodleuk korte metten maakte met de Belgische lijstaanvoerder.

Slecht sportmanschap
Met dertien treffers verschil deelde Bevo, met topschutters Jansen en Polman voorop in de strijd, een pakslaag uit aan Achilles Bocholt. Met gekruiste vingers hoopten de blauw-gelen op goed bericht uit Zwartemeer. Niets bleek minder waar. Aalsmeer sloeg een beslissende kloof van negen goals (19-28), waarna de gigastunt van Bevo waardeloos bleef.

Advertentie

“Ik merk dat ze getergd zijn”

Aalsmeer-coach Bert Bouwer twijfelde in de media openlijk aan de zuiverheid van de prestatie van Bevo. “Slecht sportmanschap van Bocholt”, liet hij optekenen in Aalsmeer Vandaag. “Het prikkelt mijn ploeg voor de confrontatie zaterdag tegen Bocholt, ik merk dat ze getergd zijn. Op zich vind ik dat wel leuk.”

Landstitel
Bij Bevo gaat de focus op de strijd om het kampioenschap. Naast de Panningers, LIONS en Aalsmeer voegt ook KRAS/Volendam zich bij de strijd om de landstitel. Tevens is Bevo nog in de race om de beker. Tijdens de kwartfinale komt JMS/Hurry-Up op bezoek in De Heuf.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 2 Comments

  • w88 schreef:

    457763 803274Glad to be 1 of several visitants on this awful web site : D. 234792

  • w88 schreef:

    753066 485509Useful info. Fortunate me I discovered your internet site by chance, and Im surprised why this twist of fate didnt happened earlier! I bookmarked it. 237544