Zware knieblessure Remer: “Rottig voor de toekomst”

By 13 februari 2018Duitsland, Featured, Heren Oranje, Oranje

Tim Remer (32) heeft tijdens het Bundesliga-duel tegen TVB 1898 Stuttgart zijn voorste kruisband en meniscus afgescheurd. Een beroerde timing, volgens de international. 

Remer rondde een vlieger op fraaie wijze af. Met een draaibal verschalkte de hoekspeler de doelman van TVB 1898 Stuttgart. De manoeuvre vergde zoveel van het lichaam van de routinier dat het noodlot toesloeg. “Rottig voor de toekomst”, is Remer eerlijk.

Het contract van de flankspeler bij TuS N-Lübbecke loopt af. “En ik heb nog geen nieuwe aanbieding van de club gekregen”, vertelt Remer. “Ik lig er nu zes tot negen maand uit. Ik vraag me hardop af of ze het risico nemen. Het zijn vragen die ik niet kan beantwoorden.”

Interesse
“Het allerliefst speel ik nu nog twintig jaar in de Bundesliga”, zegt de 32-jarige international speels. “Het is een prachtige competitie. Maar ik moet eerst herstellen. Als ze me ergens een contract aanbieden kost het een half contractjaar om wedstrijdfit te worden. Er was interesse van clubs, maar nu is de vraag of die interesse blijft.”

“Er was interesse van clubs, maar nu is de vraag of die interesse blijft”

Onlangs heeft Remer, die E&O in 2004 achterliet voor een clubbestaan in Duitsland, een huis gekocht in Nederland. “Die moet ook betaalt worden”, lacht hij. “Ik heb alle tijd om over mijn toekomst na te denken.” Ook een maatschappelijke carrière spookte eens door het hoofd van de baltovenaar. “Misschien moet ik vroeger dan gewild een beslissing nemen. Eerst focus ik me op mijn herstel.”

Nederland
Een toekomstige terugkeer naar Nederland, zoals maat Gerrie Eijlers, sluit Remer niet uit: “Soms vraag ik me af: hoe is het nou in Nederland? Als ik kies voor een maatschappelijke carrière, dan ga ik terug naar Nederland.” Één ding is zeker: door de zware knieblessure mist Remer de play-offs voor een WK-ticket van Oranje in juni. Nederland is gekoppeld aan Zweden.

Foto: Jaap van der Pijll