Skip to main content

Zweedse kanon Roberts wisselt van Champions League-club

By 1 februari 2022Europa, Voorpagina

Linkeropbouwer Jamina Roberts (31) ruilt aan het eind van het seizoen IK Sävehof in voor titelhouder van de Champions League Vipers Kristiansand.

Advertentie

Het Zweedse kanon heeft voor een jaar in Noorwegen getekend. “De Noorse competitie is waarschijnlijk beter dan de Zweedse. Het meest kijk ik uit naar het spelen in de Champions League met de Vipers”, vertelt Roberts over haar transfer.

Al 72 doelpunten
Een aderlating voor IK Sävehof waar Oranjedame Tamara Haggerty teamgenoot is van Roberts. De linkeropbouwspeelster, op het afgelopen WK in Spanje in zeven wedstrijden goed voor 30 goals, is bij de Zweedse Champions League-deelnemer de belangrijkste speelster. Namens IK Sävehof heeft Roberts er op het hoogste podium van Europa al 72 in liggen.

Bij Vipers Kristiansand komt Roberts landgenoten Isabelle Gullden en doelvrouw Evelina Eriksson tegen. “Met hen heb ik gesproken over de warmte van de club en professionaliteit”, besluit Roberts op de website van haar aanstaande club.

Nora Mørk
Na de zomer moet Vipers Kristiansand verder zonder Nora Mørk. De snelle linkspoot heeft voor twee jaar bij Team Esbjerg uit Denemarken getekend.

Foto: FotoReza

Advertentie