Skip to main content

Zweedse krant denkt nieuwe bondscoach Oranjedames te weten

By 22 februari 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Zweedse krant Sportbladet denkt te weten dat Per Johansson (53) de nieuwe bondscoach van de Oranjedames wordt.

Advertentie

Volgens Sportbladet is Johansson rond met het NHV en komt het nieuws snel naar buiten. Onlangs maakte de Nederlandse bond bekend niet verder te gaan met interim-bondscoach Monique Tijsterman. Zij eindigde twee maanden geleden met de nationale ploeg op een teleurstellende negende plaats op het WK in Spanje.

Rostov-Don
Johansson is op dit moment de hoofdcoach van Champions League-ploeg Rostov-Don. De Russinnen zijn geplaatst voor de kwartfinale. Eerder had de oefenmeester onder meer de de nationale vrouwenploeg van Montenegro onder zijn hoede (2017-2020).

Tussen 2005 en 2012 coachte Johansson het Zweedse damesteam. Eerst als assistent en vier jaar lang als bondscoach. Ook heeft de ervaren Zweed een verleden bij topploeg uit Roemenië CSM Bucuresti.

Weer naar de top
Johansson moet de Oranjedames weer naar de wereldtop helpen, meldt Sportbladet. Na vijf medailles achter elkaar, waaronder goud op het WK in 2019, heeft het Nederlands team al drie toernooien op rij naast de prijzen gegrepen. Zo strandde Oranje op de Spelen in Tokio al in de kwartfinale.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie