Aftellen tot WK: Van Berlijn tot Kopenhagen

0

Tussen 10 en 27 januari spelen de 24 beste landen op aarde om de wereldbeker. In zes verschillende steden in Duitsland én Denemarken wordt het WK georganiseerd.

Dat het wereldkampioenschap wordt gehouden in twee landen is een unicum. De wedstrijden in de poulefase worden keurig verdeeld over beide landen. In Berlijn, München, Herning en Kopenhagen wordt iedere keer voor meer dan tienduizend toeschouwers gespeeld.

Poule-indeling WK:
Poule A: Frankrijk, Rusland, Duitsland, Servië, Brazilië en Korea
Poule B: Spanje, Kroatië, Macedonië, IJsland, Bahrein en Japan
Poule C: Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, Tunesië, Chili en Saoedi Arabië
Poule D: Zweden, Hongarije, Qatar, Argentinië, Egypte en Angola

De beste vier landen uit poule A en B vervolgen hun weg richting de wereldbeker in de imposante arena in Keulen. De Lanxess Arena aan de Rijn, waar ook de Final4 van de Champions League wordt afgewerkt, biedt plaats voor meer dan 19000 toeschouwers.

De vier beste landen van het WK vechten in Hamburg om een plaats in de finale. In Deens Herning wordt op zondag 27 januari zowel het brons, zilver als goud vergeven. In de fraaie hal in Midden-Denemarken passen vijftienduizend fans.

Titelhouder
Frankrijk is de titelhouder. In eigen land was het sterrenensemble in 2017 in de eindstrijd te sterk voor Noorwegen. In de AccorHotels Arena in Parijs, waar de Oranjedames onlangs ten koste van Roemenië EK-brons grepen, was Frankrijk met 33-26 te sterk voor Noorwegen. Slovenië, in april de opponent van de Oranjemannen in de EK-kwalificatiereeks, maakte het podium compleet.

Donderdagavond
Hosts Duitsland en Denemarken openen donderdagavond het bal. In de hoofdstad van Duitsland treft het thuisland om 18:15 Korea. Twee uur later is het in Kopenhagen de beurt aan Denemarken. Zij starten het WK in eigen land tegen groepsgenoot Chili.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here