DSVD verslaat futloos Borhave in bekerduel

De eerste wedstrijd van Borhave in het nieuwe jaar was in de bekercompetitie, de regiofinale voor Noord en Twente. Borhave was afgezien van de eerste 20 minuten slap, futloos en ongeïnspireerd. DSVD was de terechte winnaar.

Borhave start acceptabel.
De wedstrijd tussen de twee ploegen was vooral een opstart na een welverdiende kerstvakantie die beiden hadden genoten. Het gemis aan baltraining en wedstrijdritme deed zich over en weer gelden. Het was vooral in de eerste fase een aardige wedstrijd met veel fouten maar ook met veel doelpunten.
Borhave kwam beter uit de startblokken dan DSVD en nam het initiatief. De ploeg nam voorsprong en liep gestaag uit naar een 8-12 voorsprong na 20 minuten. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het. Bij DSVD ging er in die fase meer fout dan aan de Bornse kant. Na 20 minuten ging ook Borhave veel kansen missen waardoor de score stokte, slechts 2 doelpunten in de laatste 10 minuten spreken wat dat betreft boekdelen. DSVD naderde in die fase tot op 1 doelpunt 12-13. Op slag van rust scoorde Borhave nog één treffer waardoor de stand halverwege de wedstrijd 12-14 was.

Tweede helft dramatisch slecht gespeeld door Borhave
In de tweede helft bleven de Bornse dames hopeloos naar zichzelf op zoek, DSVD rook terecht de kans Borhave de eerste nederlaag gedurende het competitiejaar toe te brengen. Naast een tegenvallende doelpunten productie begon nu ook de verdediging te haperen. Hierdoor wist DSVD na 7 minuten op een gelijke stand te komen (16-16) en nam het vervolgens gedecideerd de leiding.
De ploeg uit Borne had niet de fut en de kracht zich weer op te richten en DSVD liet dat ook niet toe. Het verschil liep gestaag op naar 8 doelpunten bij de terechte eindstand van 34-26.
Het blijkt dat ook Borhave zich geen offday kan permitteren. Als dit een wake-up call is, dan komt die op het juiste moment. De competitie start zaterdag in het Noord-Hollandse het Veld, daar kunnen de Bornse dames zich geen herhaling permitteren.

De volgende wedstrijd van Borhave staat aanstaande zaterdag 9 januari volgt in ’t Veld tegen VZV gepland.
De volgende thuiswedstrijd is op 17 januari 2016. Dan is om 13.00 uur Aalsmeer de tegenstander.