Skip to main content

SEW oefent tussen Duits geweld

By 14 augustus 2018Eredivisie, Voorpagina

SEW heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het Heinrich Horn Gedächtnisturnier. In Duitsland kwam de Noord-Hollandse eredivisionist onder meer een aantal teams uit de Bundesliga tegen.

Advertentie

Het deelnemersveld bestond uit zes teams uit het thuisland, het Tsjechische HC Zlin en SEW. Zowel op de eerste als de tweede speeldag trokken de blauw-witten uit Nibbixwoud in alle oefenduels aan het kortste eind. Tegen HC Zlin was de formatie van Ronald van der Kamp het meest dichtbij succes (10-12).

Het Nederlands getinte HSG Blomberg-Lippe mocht na acht duels in Melsungen de beker omhoog houden. In het slotduel werd gelijk gespeeld tegen competitiegenoot TSV Bayer 04 Leverkusen (13-13), dat wordt gecoacht door Robert Nijdam, waardoor de ploeg van international Angela Steenbakkers en consorten het oefenweekend ongeslagen afsloot.

SG 09 Kirchhof
Gastploeg SG 09 Kirchhof maakte het podium compleet. In het groen van de formatie uit de tweede Bundesliga zijn drie landgenoten actief: Dione Visser, Danique Boonkamp en nieuweling Iva van der Linden. Laatstgenoemde heeft deze zomer de overstap gemaakt van Quintus naar Duitsland.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie