Skip to main content

Zomerse druktemakers krijgen podium

By 24 augustus 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Bondscoach Helle Thomsen geeft tijdens de oefenduels in september tegen Japan jeugdinternationals een podium. De jongelingen, veelal actief in de eredivisie, waren deze zomer druk op eindtoernooien.

Advertentie

Lees eerst: Visser keert terug in Oranje

Jong Oranje eindigde op het WK in Hongarije op de vijfde plaats. In de kwartfinale boog de brigade van Robert Nijdam voor Rusland. Waar uitblinkers Nusser, Housheer en Freriks al vaker mochten proeven aan het ‘grote’ Oranje, krijgen Amy Oostveen (Quintus), Bo van Wetering en Lynn Molenaar (VOC) de kans zich te laten zien.

Oranje U18
Ook twee speelsters van Oranje U18 mogen zich melden op Papendal. Sarah Dekker (SEW), die voor beide nationale jeugdteams speelde, en Nikita van der Vliet zijn voor het eerst opgeroepen. De cirkelspeelster van VOC gaf op het WK in Polen haar visitekaartje af. Van der Vliet werd op het wereldkampioenschap de topschutter en kreeg een plaatsje in het All Star Team.

Erfenis
Daarmee solliciteerde de lijnspeelster indirect naar de erfenis van de gestopte international Yvette Broch. Met haar achttien jaren jong lijkt een uitverkiezing voor de Oranjedames te vroeg, maar de Noord-Hollandse heeft flink op de deur gebonsd. Met Danick Snelder en Merel Freriks telt de selectie drie specialistische cirkelspeelsters.

Op donderdagavond 27 september oefent het A-team, in voorbereiding op het EK in Frankrijk, tegen Japan. De Aziatische opponent treft een dag later de jeugdige B-garnituur.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie