Skip to main content

Kritische Zimmerman wil iedere kans grijpen

By 29 september 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Na drie touches kreeg doelvrouw van Oranje Kristy Zimmerman (23) drie stops achter haar naam staan. De keepster opende tijdens de oefeninterland van Nederland tegen Japan furieus. Ze heeft het EK omcirkeld in haar agenda.

Advertentie

In de eerste helft kwam Zimmerman vrijdagavond tijdens een penalty voor het eerst binnen de lijnen. Ze loste Rinka Duijndam voor even af. Met verve. Na drie stops binnen een minuut, waaronder de strafworp, liep Zimmerman met een big smile naar de bank.

“Ik dacht: als ik erin komt moet ik gelijk knallen”, lacht ze na de wedstrijd. “En het lukte. Dat je het publiek hoort reageren is heel mooi.” Samen met positiecollega Duijndam kreeg Zimmerman de kans zich te laten zien aan bondscoach Helle Thomsen. De gehele tweede helft werd de keepster van het Duitse Thüringer HC onder de lat geposteerd.

Gemotiveerd
Na een weifelend begin, waarbij Zimmerman twee keer in de korte hoek werd verrast, herpakte ze zich in het vervolg van het tweede bedrijf. Zimmerman: “De lijn doortrekken van de stops in de eerste helft was moeilijk. Als het niet meteen lukt, moet je de knop omdraaien. Ik ben niet helemaal tevreden over mijn optreden, maar heb wel genoten.”

Advertentie

Donderdagavond kwamen Tess Wester en Jasmina Jankovic, die de afgelopen eindtoernooien werden geselecteerd, tussen de palen. “Ik weet niet waar ik sta”, gaat Zimmerman in op haar kansen het EK in Frankrijk te halen. Ze houdt de decembermaand vrij. “Ik ben zeer gemotiveerd. Als ik een kans krijg me te laten zien, wil ik die aanpakken. Vandaag was zo’n moment.”

Champions League
Tot en met zondag is Zimmerman samen met de nationale ploeg in Nederland. Eenmaal teruggekeerd bij haar club in Duitsland, waar ze sinds deze zomer speelt, wacht een nieuw hoogtepunt: het debuut in de Champions League. “Thüringer HC is een grote club. Ik train nog meer. In de Champions League heb ik heel veel zin. Ik kan niet wachten.”

Advertentie