Skip to main content

Geen verrassingen in selectie Oranjemannen

Bondscoach van de Oranjemannen Erlingur Richardsson heeft zestien spelers geselecteerd voor het slot van de EK-kwalificatiereeks in juni. De selectie ten opzichte van de duels tegen Slovenië kent geen verrassingen. 

Advertentie

In vergelijking met de EK-kwalificatieduels in april zijn Jorn Smits (TV Emsdetten) en Niels Versteijnen (SG Flensburg-Handewitt) afgevallen. Tegen Slovenië fungeerde het duo reeds als reserve. Ook Patrick Miedema van HSG Nordhorn-Lingen is niet van de partij.

Op de linkerhoek verkiest Richardsson Rutger ten Velde van Wilhelmshavener HV boven Tommie Falke (Hurry-Up) en Jordy Baijens (Volendam). Ook Jeffrey Boomhouwer is uitgenodigd voor de laatste twee speelrondes van de EK-kwalificatiereeks. Tegen Slovenië maakte Boomhouwer namens Nederland de meeste goals.

Op 13 juni speelt Oranje in Tallinn tegen hekkensluiter van poule 4 Estland. Drie dagen later wacht Letland in het cruciale treffen in Almere. Alleen bij twee zeges maken de Oranjemannen nog kans op het EK in januari 2020.

Advertentie

Selectie Oranjemannen:
Jasper Adams – LIONS
Dani Baijens – TBV Lemgo
Jeffrey Boomhouwer – Bergischer HC
Gerrie Eijlers – Volendam
Ephrahim Jerry – Sporting NeLo
Evert Kooijman – Achilles Bocholt
Toon Leenders – HSG Nordhorn-Lingen
Bart Ravensbergen – HSG Nordhorn-Lingen
Bobby Schagen – TVB 1898 Stuttgart
Robin Schoenaker – Sporting NeLo
Iso Sluijters – Gornik Zabrze
Alec Smit – HSG Nordhorn-Lingen
Kay Smits – TTH Holstebro
Ivo Steins – LIONS
Luc Steins – Tremblay en France
Rutger ten Velde – Wilhelmshavener HV

De top-2 van de groep plaatst zich voor het eindtoernooi. Ook de vier beste nummers drie kwalificeren zich voor het EK. Nederland moet onder meer vier punten goed maken op Letland om uitzicht te houden op het eindtoernooi.

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 2 Comments