Skip to main content

‘Spitzenspiel’ ook prooi voor Borussia Dortmund

Ook hoogvlieger HSG Blomberg-Lippe heeft koploper van de Bundesliga Borussia Dortmund niet aan het struikelen kunnen brengen.

Advertentie

In eigen huis zegevierden de geel-zwarten ook in het ‘Spitzenspiel’ in Duitsland. Bij rust stond Borussia Dortmund al ruim voor (23-14).

Van Zijl tegen oude werkgever
Kelly Dulfer (zeven keer raak) en Merel Freriks (zes) waren namens de lijstaanvoerder het meest productief. Landgenoten Inger Smits en Tessa van Zijl, vorig jaar nog in dienst bij HSG Blomberg-Lippe, scoorden ieder vijf maal. Bij 36-25 klonk het eindsignaal.

Door het resultaat blijft Borussia Dortmund de ranglijst met veel overtuiging aanvoeren. Na 22 duels heeft de titelfavoriet nog geen verliespunten. Runner-up SG BBM Bietigheim heeft er al vijf.

Einde van een tijdperk
Het kampioenschap zou een fraai einde betekenen van een Nederlands getint tijdperk bij Borussia Dortmund. Vanaf 2018 vonden liefst negen landgenoten hun weg naar de club en een jaar geleden lag de ploeg op koers voor de titel, maar stak het coronavirus daar een stokje voor. Nu gaan veel Nederlanders Borussia Dortmund, zo sluiten Dulfer en Smits aan bij rivaal SG BBM Bietigheim, verlaten en snakken in hun laatste maanden nog naar een hoofdprijs.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie