Nederland scoort in oefenpot nog vaker dan Rusland

Vijf dagen voor de start van de Olympische Spelen heeft Nederland het doelpuntrijke oefenduel met titelhouder Rusland weten te winnen: 34-37.

Bondscoach Manu Mayonnade startte met Inger Smits op de middenopbouwpositie en Debbie Bont op de rechterhoek. Beide speelsters scoorden in het openingskwartier net als Lois Abbingh twee keer (7-9).

Doelvrouwen
Na negentien minuten viel Nycke Groot in. Na rust (17-19) werd ze weer door Smits vervangen. Ook doelvrouwen Tess Wester en Rinka Duijndam verdeelden de speeltijd eerlijk door ieder een helft onder de lat te staan.

In zestig minuten vonden Nederland en Rusland heel vaak het net. Dat deed de opponent na slordigheden aan Nederlandse zijde meermaals vanuit de break-out. De Oranjedames zochten vanuit de organisatie vaker de combinatie en wisten zo het oefenduel in Tokio winnend af te sluiten.

Japan
Op 25 juli om 2:00 Nederlandse tijd opent Nederland de Olympische Spelen tegen het thuisland. Eerder deze week verloor Japan met liefst 41-20 van Frankrijk.