Skip to main content

Bevo dolgelukkig met derbyzege

By 1 oktober 2020Voorpagina

Ondanks leegte in De Heuf tóch vreugdevolle klanken. Vanavond scoorde Bevo in eigen huis een goal meer dan rivaal LIONS: 28-27.

Advertentie

Tien seconden voor het eind probeert Joris Baart namens LIONS alsnog op gelijke hoogte te komen. Doelman van de thuisploeg Bram van Grunsven ziet de inzet van de linkspoot naast gaan. Tussen Panningse oerkreten door klinkt het verlossende eindsignaal.

Lang lijkt LIONS op weg naar punten in de Limburgse derby. Na 8-10 en 13-16 zoeken beide teams na de 16-17 van Tim Roefs de kleedkamer op.

Time van Jo Smeets
Na de pauze komt Bevo terug. Dario Polman tekent voor de 21-19. Opnieuw weet LIONS zich aan de goede kant van de score te werken. Joao Jacob Ramos helpt de formatie van Christopher Jauernik zelfs aan een marge van twee (22-24).

Na 25-27 en een time-out van thuiscoach Jo Smeets zorgt Nick van den Beucken voor de aansluiting. LIONS kan niet voorkomen dat Bevo, dat vorige week een punt pakte in Volendam, zelfs op voorsprong komt. Ook de slotminuut verloopt desastreus voor de Zuid-Limburgse favoriet in de HandbalNL League.

Op gelijke hoogte
Door de derbyzege sluit Bevo aan in de rij. Niet alleen LIONS heeft drie punten, ook Aalsmeer – dat een duel minder heeft gespeeld dan de concurrentie – en Volendam.

Foto: FotoReza

Advertentie