Skip to main content

Schagen maakt ‘perfecte’ overstap naar TVB 1898 Stuttgart


Bobby Schagen is volgend seizoen te zien in het shirt van TVB 1898 Stuttgart. De rechterhoekspeler komt over van TuS N-Lübbecke, waar hij na één seizoen vertrekt. De international tekent een contract voor twee jaar bij de club uit Zuid-Duitsland. “Zowel sportief als persoonlijk klopt het”.

Advertentie

Schagen, vorig seizoen overgekomen van HSG Nordhorn-Lingen, maakt een lastig seizoen mee bij eerste Bundesliga-club TuS N-Lubbecke. “We hebben drie trainers versleten, in januari een aantal nieuwe spelers erbij gekregen. Het was geen makkelijk seizoen”, opent de 26-jarige oud-speler van onder meer KRAS/Volendam en Aristos. “Ik heb veel gespeeld en veel geleerd. Daar ben ik de club dankbaar voor. Maar het aanbod van Stuttgart kwam op een goed moment”.

“Het aanbod van Stuttgart kwam op een goed moment”

Doordat de huidige club van Schagen het afgelopen weekend officieel degradeerde, mocht de linkshandige speler contractueel op zoek naar een andere club. “Hun rechterhoekspeler, Michael Spatz, stopt na dit seizoen”, begint Schagen over hoe het balletje is gaan rollen. “Via m’n zakenwaarnemer kwamen ze bij mij uit. Perfect, voor mij. Ik ken de club vrij goed van toen ik nog in de tweede Bundesliga speelde met Nordhorn. Het is een club met heel veel mogelijkheden. Ze ontwikkelen zich stap voor stap en worden ieder jaar beter”.

Samenwonen met vriendin Tess Wester
Naast sportieve vooruitgang is de transfer ook voor het privé-leven van Schagen interessant. “Na zeven jaar uit elkaar gewoond te hebben, kunnen Tess en ik eindelijk samenwonen”, vertelt de Oranje-international opgewekt. Schagen heeft een relatie met de beste keepster van het afgelopen WK in Denemarken: Tess Wester. “We hebben al een huisje gevonden in Bietigheim. We hadden altijd gedacht dat eentje van ons water bij de wijn zou moeten doen: of ik een niveau lager en dichter bij haar of andersom. Dat is nu niet zo. Ik verheug me erop. Zowel sportief als persoonlijk klopt het”.

Advertentie

“Ik hoop dat ik weer veel minuten ga maken”

Met nog twee speelrondes te gaan is de gloednieuwe club van Bobby Schagen bijna zeker van lijfsbehoud. “En dan gaan we volgend seizoen met zeven à acht grote clubs strijden tegen degradatie, verwacht ik. Met Minden, Coburg en Erlangen komen er ook nog eens drie hele sterke ploegen vanuit de tweede Bundesliga omhoog. Het zal weer een zwaar seizoen worden, maar dat is alleen maar mooi. Ik hoop dat ik weer veel minuten ga maken”. Naast de komst van Schagen, maakte Stuttgart gisteren de komst van spelmaker en oud-wereldkampioen Michael Kraus bekend. 

Door: Stijn Steenhuis
Foto: TuS N-Lübbecke




Advertentie

Join the discussion 2 Comments

  • CPAP cleaner schreef:

    It is not my first time to pay a quick visit this site, i am browsing this web site dailly and obtain fastidious information from here every day.|

  • Visa Cuba schreef:

    wonderful issues altogether, you just gained a emblem new reader. What may you suggest about your put up that you just made a few days ago? Any sure?|