0-10 run genoeg voor HC Groot Venlo in Wateringen

By 24 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na 14-15 sprintte HC Groot Venlo gisteravond met veel vaart bij thuisploeg Velo vandaan. Het inhaalduel eindigde zo alsnog in een duidelijke zege voor de runner-up van de eredivisie: 18-26.

In Wateringen had Velo, tevens gepositioneerd in het linkerrijtje van de eredivisie, er voor de pauze zin in. Na 8-11 was het de beurt aan de ploeg van Nico Stet. Na een goede redding van Femke Erkens kon Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen vlak voor rust de 11-11 maken.

Van minuut 20 tot dertig scoorde HC Groot Venlo niet. Dat maakten de Limburgers in de tweede helft meer dan goed. De gasten sloegen na 14-15 heel hard toe.

De Swart en Kuipers
De tien goals die volgden werden allemaal door HC Groot Venlo gemaakt. Meermaals in de omschakeling. Pas na de 14-25 van vijfvoudig doelpuntenmaker Pien de Swart (foto) deed Lotte Duynisveld iets terug namens Velo.

Na het uur deelde De Swart de Limburgse topschutterstitel met rechteropbouwer Lynn Kuipers. Flankspeler Diede Konings had één helft nodig om vier keer het Zuid-Hollandse net te vinden.

28 punten
Na vijftien wedstrijden heeft HC Groot Venlo 28 punten. Twee minder dan koploper VOC. Velo blijft vijfde. Aankomend weekend is HC Groot Venlo – Kwiek en VZV – Velo.