Skip to main content

10 toptransfers in de BENE-League

By 22 juli 2018juli 25th, 2018Achtergrond, BENE-league, Voorpagina

Na een welverdiende zomerstop zijn een hoop Nederlandse clubs in de BENE-League de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Het perfecte moment tien toptransfers uit te lichten. Oude en nieuwe sterren in de grensoverschrijdende topcompetitie. 

Advertentie

10. Peter Schoenaker (Bevo)
De krachtpatser komt over van eredivisionist DFS Arnhem. Waar broertje Robin aan de slag gaat bij Sporting Nelo, hoopt Peter van waarde te zijn in Panningen.

9. Luuk Obbens (Quintus)
De creatieve spelmaker wil nog een keertje zien wat hij waard is. Keert zijn geliefd Aalsmeer even de rug toe voor een kans in de BENE-League bij de Heulse formatie.

8. Sander Visser (Volendam)
De jeugdinternational laat de eredivisie na twee jaar achter zich. Gaat in het oranje van Volendam debuteren in de grensoverschrijdende topcompetitie.

7. René Jaspers (Hurry-Up)

Kwam bij E&O vaak in de dubbele cijfers. In Zwartemeer mag hij concurreren met Falke en Remer. Heeft daarnaast wel oren naar de vacature op de middenopbouwpositie.

Advertentie

6. Rudi Schenk (LIONS)
De levensverzekering van Tongeren. Keert terug naar de meervoudig landskampioen uit Zuid-Limburg. Mag de concurrentiestrijd aangaan met basisklant Luuk Hoiting.

5. Mark van den Beucken (Bevo)
Na twee jaar doordrenken in Duitsland gaat Van den Beucken weer acteren in de BENE-League. Vond tijdens het vierlandentoernooi in april nieuwe aansluiting bij de nationale ploeg.

4. Robin Jansen (Volendam)
Een spannende transfer binnen de competitie. Wil met de formatie uit het vissersdorp op prijzenjacht. Mag Jan Josef, die naar de tweede Bundesliga verkast, doen vergeten.

3. Tim Remer (Hurry-Up)
Na Gerrie Eijlers de tweede Duitsland-ganger die terugkeert naar eigen land. Gaat na veertien seizoenen in de eerste en tweede Bundesliga een nieuwe rol vervullen in Zwartemeer: speler/trainer.

2. Vaidas Trainavicius (Aalsmeer)
Zag finalist Joao Jacob Ramos met de titel ‘Speler van het Jaar’ aan de haal gaan, maar nam zijn oude club Hurry-Up wekelijks bij de hand. Aalsmeer hoopt veel plezier te gaan beleven van de opvolger van Wai Wong.

1. Jasper Adams (LIONS)
In de lente stuntte LIONS met zijn terugkeer. Was het afgelopen seizoen goed voor meer dan tweehonderd veldgoals in de tweede Bundesliga. Kiest voor zijn maatschappelijke carrière en gaat de Zuid-Limburgers helpen op weg naar revanche.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie