Bevo na verlenging onderuit: Hasselt naar finale

Hubo Initia Hasselt heeft zich als eerste finalist weten te plaatsen voor de finale van de BENE-League. Het Noord-Limburgse Bevo kwam aan het eind van de wedstrijd nog wel terug van een achterstand maar moest het na een verlenging afleggen tegen het Belgische Hubo Initia Hasselt: 30-28.

Bevo keek bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar kwam via drie doelpunten op rij van Jeroen van den Beucken een paar minuten voor tijd op gelijke hoogte. Na 60 minuten stond het 24-24 en dus werd het verlengen. In de slotseconde van de eerste verlenging scoorde Robyns voor Hasselt de 27-25. Bevo had het aan Jeroen van den Beucken te danken dat het in de wedstrijd bleef. Hij was in de slotfase verantwoordelijk voor bijna alle Nederlandse doelpunten. Twee minuten voor tijd bracht Kai Verhoeven Hasselt op een 29-28 voorsprong. Nadat Robin Jansen over het doel schoot  en Simon Ooms trof was de wedstrijd gespeeld. Hasselt won uiteindelijk met 30-28 en plaatste zich zo voor de finale van de BENE-League.

Man van de wedstrijd was Jeroen van den Beucken, die maar liefst 15 doelpunten maakte.

Om 19.30 uur wordt de tweede halve finale gespeeld tussen de OCI/Lions en Achilles Bocholt. Deze wedstrijd is hier te volgen.