Skip to main content

5 andere opties voor Johansson

By 26 april 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Een frisse blik van de nieuwe bondscoach Per Johansson. De Zweed heeft deze in aanloop naar het EK van november afgelopen speelweekend vijf krachten in Almere aan het werk gezien.

Advertentie

Harma van Kreij
Als oud-coach van Rostov-Don kent Per Johansson de 28-jarige Van Kreij uit de Champions League. Bezig aan haar derde seizoen bij landskampioen van Slovenië RK Krim Mercator. Van Kreij, kan een balletje doorleggen en is sterk in de één-tegen-é´en, gaat naar Borussia Dortmund overstappen.

Nikita van der Vliet
Vier uit vier tegen Griekenland. Van der Vliet (foto), in 2020 als derde cirkelspeelster mee naar het EK, staat nog twee jaar onder contract bij het Deense Nykøbing en lijkt naast Danick Snelder – door knieproblemen in het weekend in het trainingspak van de nationale ploeg – en Merel Freriks een serieuze optie op de lijn.

Tessa van Zijl
Laat zich vaker bij Oranje zien en heeft Laura van der Heijden en Dione Housheer voor zich op de rechteropbouwpositie. Toch geeft Van Zijl niet op en ook tegen Griekenland vond ze met haar sterke linker het net. Het Spaanse Elche is de volgende club van de Zuid-Hollandse.

Tamara Haggerty
Net als Van der Vliet een cirkelloper. Haggerty is vooral als verdediger een interessante optie. Stond tegen zowel Duitsland als Griekenland in het hart van de defensie. Stapt deze zomer over van het Zweedse IK Sävehof naar Horsens uit Denemarken.

Kim Molenaar
De linkeropbouwer van VOC debuteerde op zaterdag en maakte een dag later in uitverkocht Almere haar eerste twee interlanddoelpunten. 19 jaar jong en kan ze bij afwezigheid van Lois Abbingh de sprong naar de A-ploeg al maken? Met Jong Oranje mag Molenaar zich deze zomer eerst op het WK in Slovenië laten zien.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie