Skip to main content

“Wij kunnen niet leunen op individuele kwaliteiten”

AMSTERDAM – Aanstaande zaterdag neemt APai/Aristos het in de Aristoshal op tegen HARO Rotterdam. Een echt sleutelduel als we de Amsterdamse hoofdtrainer Serge Ter Horst mogen geloven; “Wij kunnen hen op 1 punt naderen en daarmee de aansluiting met de top 3 maken. Bij verlies staan we gelijk weer op een grotere achterstand”.

Advertentie

Jullie hadden een nogal moeizame seizoenstart, maar de afgelopen weken lijken jullie de draad weer op te pakken. Waar ligt dat aan volgens jou?
De laatste weken draaien we inderdaad prima. Vooral de wedstrijd van afgelopen zaterdag, uit bij Sittardia, was een mooie opsteker. Daar hadden we het verdedigend goed voor elkaar en konden van daaruit op de snelle tegenaanval spelen. Ook aanvallend liet het team de nodige creativiteit en scherpte zien. Dit is ook wat we nodig hebben voor goede resultaten. Wij kunnen niet leunen op de individuele kwaliteiten van enkele spelers. Met Aristos moeten we zorgen dat we als team spelen binnen de afspraken die we met elkaar maken. Dan weet iedereen wat we aan elkaar hebben en kunnen we de individuele kwaliteiten van eenieder benutten. Dit besef is de laatste tijd gegroeid en daar wordt naar gehandeld. Dat het de laatste paar weken op zijn plek valt, is een teken dat we op de goede weg zijn. Toch weten we dat we nog meer zullen moeten groeien. Drie weken geleden waren we niet opgewassen tegen BEVO 2. De andere tegenstanders in de afgelopen maand bevinden zich onderin de ranglijst. Uit die wedstrijden moeten wij zelfvertrouwen putten.

Aankomend weekend spelen jullie tegen HARO, dat op de derde plaats staat. Een potje dat ergens over gaat dus?
Zeker. HARO is duidelijk in haar ambitie: promoveren. Die doelstelling hebben wij ook nog steeds. Wij kunnen hen op 1 punt naderen en daarmee de aansluiting met de top 3 maken. Bij verlies staan we gelijk weer op een grotere achterstand. Ook dan is er geen man overboord, maar dan wordt het lastiger om ons te plaatsen voor de nacompetitie. Er staat dus wel iets op het spel voor ons zaterdag. We benaderen het duel dan ook als een echte sleutelwedstrijd wedstrijd.

Hoe schat je jullie kansen in?
HARO is bezig aan een goede reeks. Vanaf de 3de ronde hebben ze 9 van de 10 wedstrijden gewonnen. Het is een ploeg, die hard werkt en fysiek spel niet schuwt. Ze hebben een paar spelers met sterke aanvallende capaciteiten. Wij zullen onze dekking weer goed moeten organiseren om druk op hun spel te leggen. In onze aanval is het zaak om creatief en met geduld te spelen. Het zal een pittige wedstrijd worden, die misschien wel op het allerlaatst wordt beslist. Ik ben ervan overtuigd, dat wij genoeg in huis hebben om zaterdag de winst te pakken op basis van onze kwaliteiten. Na de wedstrijd zal er flink uitgepakt worden in onze kantine met een Sinterklaasfeest. Dat wordt sowieso gezellig, toch: met 2 punten op zak viert het toch nog even lekkerder!

Op de foto: Hoofdtrainer van APai/Aristos Serge Ter Horst
Fotograaf: Luc van Leeuwen

Advertentie