Skip to main content

7 grote verschillen tussen een WK voetbal en handbal

Om de twee jaar zitten we in de zomer aan de buis gekluisterd. WK voetbal, EK voetbal. Negentig minuten lang met een schaal bitterballen voor je neus wachten op een spaarzaam, euforisch moment. Nederland heeft de afgelopen twee weken kennis gemaakt met de handbalsport en de geweldige wilskracht van ‘onze’ dames. Vlak voor de finale een aantal verschilletjes tussen het WK voetbal en handbal op een rijtje.

Advertentie

1. Tim Krul overal
Op het WK voetbal 2014 werd invaller Tim Krul de held door een strafschop te stoppen. Bij de handbaldames staat onze eigen ‘Tim Krul’ de hele wedstrijd in het doel! Tess Wester boezemt de tegenstander zowel tijdens het veldspel als bij een 7-meter angst in. Dat is Tim Krul, maar dan zestig minuten lang!

2. Stalen zenuwen
Herinnert u zich nog die penalty van Jaap Stam? Die huizenhoogover ging? Onze specialist Estavana Polman heeft stalen zenuwen. Ze poort de keeper van de tegenstander niet een keer, maar als het moet ook een tweede en een derde keer! En dan met de hele bank juichen. Moeten we die bal even helpen zoeken, Jaapie?

3. HET IS ZO EEN DAG!
Na de heerlijke zege op Polen in de halve finale, zagen we hoe een dolenthousiaste Estavana Polman in de armen van Jack van Gelder viel. Van Gelder refereerde later naar een ander voorval: toen Wesley Sneijder in 2010 bij hem op schoot zat. We hoeven niet uit te leggen wat Jackie z’n voorkeur is… HET IS ZO EEN DAG!

Advertentie

4. Dekkingspecialisten
“Met de punt naar achteren komt het spel van Sneijder niet zo lekker uit de verf”. Wesley: niet lullen, maar poetsen! Internationals Kelly Dulfer en Jessy Kramer doen niet anders dan verdedigen. En als er aangevallen moet worden, dan staan ze hun plaatsje met liefde af aan de aanvalsleiders. Dat is pas teamwork!

5. “We hebben niet gemakkelijk gewonnen, maar ruim gewonnen”
Als Jack van Gelder een vraag stelt aan Groener, dan krijgt hij een inhoudelijk goed antwoord. Een antwoord waar je wat mee kunt. Geen that’s another biscuit, wat op zich best vermakelijk is, of een ruzie tussen Van Gaal en een verslaggever. “We hebben niet gemakkelijk gewonnen, maar ruim gewonnen. We hebben er heel hard voor gewerkt”. Drukt er iemand even een tegeltje?

6. Elleboog op je neus, geen tijd
Als stervende zwanen vallen de voetballers op een WK, of ieder ander toernooi, om. De jeugd neemt het over. Bij het minste fysieke contact lekker gaan liggen. Het schijnt dat de armen van het middenblok van Polen nu nog ingehaakt zijn bij cirkelspeelster Daniek Snelder. Elleboog op je neus? Nu even niet, want we krijgen een break tegen.

7. Adios, Casillas
Het aller, aller, allergrootste verschil is natuurlijk, dat onze dames vanmiddag goud gaan halen. De ploeg van Groener en Portengen wordt ’s werelds beste. Die verrekte teen van Casillas kunnen we achter ons laten. Robben, hou die liesklachten lekker bij je. Nederland wordt vanmiddag wereldkampioen.

 

Advertentie

Join the discussion 40 Comments