Skip to main content

72 provinciegenoten komen in Drenthe buurten bij Wennink: “Dit ga ik niet snel vergeten”

By 18 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Toen de speaker in Zwartemeer gisteravond tijdens het BENE-Leagueduel Hurry-Up – LIONS de nummer 44 aan het publiek voorstelde, gingen 72 Twenten in de benen. Zo ontstond een unieke avond voor hoekspeler Michael Wennink.

Advertentie

De vaste supporters in Drenthe keken even raar op van het lawaai uit de hoek. De normaal matig gevulde plek in de sporthal in Zwartemeer zat met de landskampioen op bezoek opeens ramvol. Nieuwe fans van Hurry-Up? Vooral aanhangers van Wennink.

“Ook toen ik nog voor E&O speelde nodigde ik eens per jaar familie, vrienden en oud-clubgenoten uit”, legt Wennink na de zege van de oranje-zwarten uit. “Dit keer liet de uitnodiging even op zich wachten en opeens had ik 72 aanmeldingen. Ja, natuurlijk hartverwarmend, maar ook schrikken. Ze zijn hier in een bus voor 62 passagiers gekomen.”

Allemaal een vrijkaart
Als tiener ruilde Wennink Overijssel, waar jongenshandbal het moeilijk heeft, in voor Drenthe. In het groen-wit van E&O speelde hij zich bij Hurry-Up in de kijker. En in die hal was zijn aanhang nog niet geweest. Wennink: “Manuel Kremer, man van de club in Zwartemeer, beloofde vrijkaarten te geven voor dit uitje. Toen ik over de 72 aanmeldingen vertelde heeft hij woord gehouden.”

Advertentie

Ook Coen Ensink van tweede divisionist Handbal Twente ging gisteravond bij voormalig ploeggenoot Wennink, het duo werkt op het zand nog samen, op visite. Zijn meegebrachte trommel was bij alle drie de goals van de Twent goed te horen. Ensink: “Nee, Hurry-Up maakt met al die vrijkaarten geen verlies. We hebben allemaal lootjes gekocht en gaan na de tijd met Michael mee de kantine in. Daar wordt het wel rechtgetrokken.”

Verjaardagen afzeggen
Na ieder doelpunt van Wennink schreeuwden zijn aanhangers het uit. Meerdere liederen over de harde werker werden in het uur ingezet. De sympathieke hoekspeler kon een lachje niet onderdrukken, maar het gebaartje van Wennink na een treffer – een simpele gebalde vuist – bleef even klein en bescheiden als in de vorige speelronde.

Wennink vervolgt: “Doordat ik verder weg speel, ben ik veel tijd kwijt. Dat is de reden dat ik vaak later op feestjes aankom of veel verjaardagen helemaal moet afzeggen. Door ze eens per jaar te laten zien wat ik doe, hoop ik op een beetje begrip voor mijn afwezigheid.”

Tijdig aansluiten voor een biertje
Hapjes voor in de bus zijn door de ster van de avond geregeld. Ensink: “Michael heeft geen groot woord. Dat maakt het zo mooi dat we hier met zo’n grote groep zijn gekomen.”

Nog voor Wennink na alle felicitaties – hij ging vlak na het laatste fluitsignaal tot vermaak van het Drentse thuispubliek heel even op de schouders – de kleedkamer opzocht om onder de douche te springen, hadden zijn fans de weg naar de kantine al gevonden. “Dit ga ik niet snel vergeten”, glundert Wennink terwijl hij doorloopt. In de kantine van Hurry-Up kan hoekspeler eindelijk eens tijdig aansluiten voor een biertje.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie