A-junioren Tachos draaien finale voor rust al helemaal om

By 21 april 2024Voorpagina

De A-junioren van Tachos mogen zich een jaar lang de beste van Nederland noemen. In Waalwijk poetsten de groenhemden gisteravond tegen Uni-Verde een achterstand uit de eerste wedstrijd voor rust al helemaal om: 29-22.

De landstitel van Tachos, de hoofdmacht staat vierde in de eredivisie, kreeg in de eerste helft vorm. Doelman Robert Hilgers kreeg er voor de pauze in Noord-Brabant slechts zeven tegen: 16-7.

De eerste wedstrijd van de best-of-two werd nog door Uni-Verde gewonnen. De Zuid-Hollanders, een samenwerking tussen Quintus en Velo, trokken vorige week op eigen vloer met 25-24 aan het langste eind.

De thuiszege en daarmee het kampioenschap kwam gisteravond in de tweede helft niet meer in gevaar. De ploeg van Pim de Groot had ook al de nacompetitie op de eerste plaats afgesloten.

In de vrouwencompetitie gingen de A’s van VOC vorige week met de schaal aan de haal. In de landelijke jeugddivisie bleven de Amsterdammers Quintus op basis van een beter onderling resultaat voor.