Skip to main content

Aalborg Håndbold onttroont SC Magdeburg

By 8 juni 2024Buitenland, Voorpagina

Niet titelverdediger SC Magdeburg, maar Deens kampioen Aalborg Håndbold heeft de finale van de Champions League gehaald.

Advertentie

De eerste halve finale in Keulen eindigde vanmiddag in 26-28 voor de ploeg in het rood. Na 25-25 beslisten de pas 23-jarige linkspoot Mads Hoxer Hangaard en linkerhoekspeler Sebastian Barthold de pot in het voordeel van de uitdager uit Denemarken. Eerstgenoemde was met acht goals belangrijk voor Aalborg Håndbold.

Na 11-11 halverwege kwam SC Magdeburg bij 21-20 voor het laatst voor. Namens de Bundesliga-kampioen maakte Omar Ingi Magnusson de meeste treffers. Tien goals van de IJslandse rechteropbouwer waren niet genoeg voor een nieuwe finaleplaats voor SC Magdeburg.

Aalborg Håndbold neemt het morgenavond om 18:00 op tegen de winnaar van Barca – THW Kiel. De tweede wedstrijd van de Final4 begint zo om 18:00 en is opnieuw op Ziggo Sport te zien.

Ongeacht de tegenstander wordt de eindstrijd een bijzondere voor vijfvoudig doelpuntenmaker Mikkel Hansen. De opbouwer van Aalborg Håndbold is bezig aan zijn laatste weekend als clubspeler. Deens international Hansen stopt na de Olympische Spelen.

Foto: FotoReza

Advertentie