Skip to main content

Aalderink helpt SU Neckarsulm in veilige haven

Handhaving in de laatste speelronde van de Bundesliga voor landgenoot Mart Aalderink. SU Neckarsulm scoorde afgelopen weekend op bezoek bij SV Union Halle-Neustadt de twee broodnodige punten.

Advertentie

Bij rust ging het bij SU Neckarsulm al van een leien dakje (12-17). Na een uur stond het 24-30 en konden Aalderink, die in het nieuwe seizoen assistent-trainer van competitiegenoot HSG Bad Wildungen Vipers is, en consorten op de vloer van SV Union Halle-Neustadt een feestje vieren.

Cirkelspeler Sharon Nooitmeer maakte namens de bezoekers drie goals terwijl Maxime Struijs aan de overkant één assist gaf. Zo heeft SU Neckarsulm na 26 speelrondes één punt meer dan concurrent BSV Sachsen-Zwickau.

Frisch Auf Göppingen
De nummer voorlaatst in Duitsland rekende gelijktijdig af met het al gedegradeerde VfL Waiblingen: 25-27. Door het resultaat van SU Neckarsulm bleek het een nutteloze uitzege, want BSV Sachsen-Zwickau gaat met de runner-up van de tweede Bundesliga om de plaats op het hoogste niveau spelen.

Het Frisch Auf Göppingen van de geblesseerde Britt van der Baan is nog in de race om promotie. In eigen huis wisten zij te winnen van SG Mainz-Bretzenheim (33-23), waardoor Frisch Auf Göppingen belager Füchse Berlin voorblijft.

Molenaar en Ternede
Zeven goals van topschutter Lynn Molenaar in het net van ESV 1927 Regensburg (23-35) hielpen Füchse Berlin onvoldoende. Zo meldt aanwinst Isa Ternede zich in de zomer in de hoofdstad bij een tweede Bundesliga-club.

Advertentie