Aalsmeer en Hurry Up door naar halve finale beker

By 15 maart 2017Voorpagina

FIQAS/Aalsmeer en JMS/Hurry Up zijn er dinsdagavond in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Aalsmeer was in eigen huis te sterk voor Oosting/E&O. Hurry Up versloeg in Zwartemeer Targos/Bevo.

Hurry Up had het zeker niet eenvoudig in sporthal de Eendracht, maar stond desondanks bijna de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Bij rust was de marge nog drie punten (13-10), de wedstrijd eindigde in 24-23.

De laatste minuut van het bekerduel was zinderend. Trainavicius bracht de thuisploeg op voorsprong. In de dertig tellen die volgden schoot De Kuyper uiteindelijk, zwaar gehinderd, hoog over. Blikken schoten naar de scheidsrechters die een achterbal toekenden aan de Drentse oranjehemden.

In de Bloemhof had Aalsmeer het aanvankelijk erg moeilijk met eredivisiekampioen E&O. De ploeg van Edwin Kippers pakte in de eerste helft zelfs brutaal de leiding (13-15). Een stunt hangt in de lucht, maar Aalsmeer weet zich te herstellen: 27-22.

Lions-Volendam
Zo scharen beide thuisploegen zich bij de laatste vier van het bekertoernooi. Donderdag staan twee andere affiches op het programma: KWS/Quintus-Handbal Houten en OCI-Lions-Kras/Volendam. De finale wordt gespeeld op Hemelvaartsdag.