Skip to main content

Aalsmeer en Volendam tonen kracht

By 11 februari 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Provinciegenoten Aalsmeer en Volendam hebben vanavond in de BENE-League laten zien wat ze met belangrijke duels in het verschiet in hun mars hebben.

Advertentie

In De Bloemhof rekende Aalsmeer, derde op de ranglijst, af met koploper Achilles Bocholt: 27-24. Het betekende pas de tweede nederlaag van het seizoen van de vaak zo machtige Belgen.

Stefan van Gils
De basis van de thuiszege werd in Noord-Holland voor rust gelegd (15-8). Vlak voor het eindsignaal kwam Achilles Bocholt terug tot 25-24. Door de derde van Don Hartog en treffer vier van Jeromy van der Ban, later uitgeroepen tot ‘MOTM’, trok Aalsmeer toch aan het langste eind.

Ook Volendam heeft een hoogvlieger uit de BENE-League op de knieƫn gekregen. In Zuid-Limburg wisten de gasten runner-up LIONS te kloppen: 34-36 (16-20). Namens Volendam werd Stefan van Gils na het uur naar voren geroepen als uitblinker van de wedstrijd.

Nog twee speelrondes
Zo houdt Volendam nog een kans op het halen van de Final4. De formatie van Geert Hinskens staat met 24 punten zevende. Nummer vier op de ranglijst Sporting Pelt heeft er twee meer.

Lees ook: Hurry-Up klaart klus in Panningen
En ook: Topaffiche bij laatste acht van beker

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie