Skip to main content

Aalsmeer gaat over Volendam heen in BENE-League, ook LIONS in top-4

De voorlaatste speelronde van de BENE-League heeft voor belangrijke verschuivingen gezorgd. Doordat Volendam verloor bij koploper Achilles Bocholt, zijn Aalsmeer en LIONS de grootste kanshebbers samen met de Belgische top-2 de Final4 te halen.

Advertentie

De partij in België tussen de titelhouder en Volendam eindigde in 33-32. De formatie van Geert Hinskens kwam in Bocholt nog terug van 18-14 bij rust. De laatste van Jordy Baijens en Volendam viel slechts vijf tellen voor de zoemer.

Rivaal Aalsmeer deed wat het doen moest: winnen van runner-up Visé. In De Bloemhof werd het 34-27 voor de achtervolger. Halverwege stond het nog 19-16. Met liefst twaalf goals werd de Zweed Evon Mohlin (foto) namens Aalsmeer de ‘MOTM’.

Door de thuisoverwinning is Aalsmeer over het ongelukkige Volendam heengegaan. Beide teams hebben 28 punten, maar op basis van het een beter doelsaldo – +67 om +60 – nemen de zwart-gouden de gewilde vierde plaats over.

Advertentie

Twintig seconden voor tijd scoorde Luca van Straaten namens LIONS de winnende bij Sporting Pelt: 24-25. Even daarvoor had Bram Kleijkers nog een strafworp van de thuisploeg gepakt, maar een nieuwe zeven meter ging wel binnen voor de Belgen en zorgde voor samengeknepen billen in Neerpelt.

Na 12-12 bij rust sloegen de Limburgers bij 17-20 een gaatje. Sporting Pelt, reeds uitgespeeld om de Final4, gaf niet op en kwam nog voor (21-20). Namens LIONS scoorde Tobias Weiler over de grens de meeste treffers: zeven.

De failliet verklaarde fusieclub is vanavond op 29 punten gekomen. Zo staat LIONS derde. De Nederlands kampioen ontvangt over een week KTSV Eupen. Dan is ook Volendam – Hurry-Up en Aalsmeer tegen Houten.

Top-5 BENE-League:
1. Achilles Bocholt 21-35
2. Visé 21-31
3. LIONS 21-29
4. Aalsmeer 21-28
5. Volendam 21-28

Foto: FotoReza

Advertentie