Skip to main content

Aalsmeer herovert landstitel

De kampioensschaal gaat weer mee naar Aalsmeer. De Noord-Hollanders heroverden vanmiddag in Zuid-Limburg de landstitel en hebben zo de dubbel te pakken.

Advertentie

Ook de tweede finale met LIONS werd door de formatie van Wai Wong gewonnen. Waar het heenduel in 37-25 voor Aalsmeer eindigde, werd het in Sittard 29-31 voor de bekerwinnaar.

De thuisploeg startte brutaal (10-8). Met de fanatieke Luca van Straaten in de dekking, hij ontbrak nog in De Bloemhof, maakte LIONS een veel sterkere indruk dan een week geleden.

Na Adams ook Bottinga
Na 12-13 halverwege liepen de Noord-Hollanders uit. Vooral linkeropbouwer Evon Mohlin, tien keer raak, was op schot. Bij 18-24 was het verschil tussen LIONS en Aalsmeer het grootst.

Twee minuten voor tijd scoorde Jur Eussen de 26-28. Daarvoor vond Jasper Adams twee keer het net voor de Limburgers. Hij stopt net als LIONS-coach Ivo Steins.

Met twee op rij maakte Tim Bottinga aan alle onzekerheid een eind. De afzwaaide Jimmy Castien was op de vloer in Sittard het middelpunt van de feestvreugde van de Noord-Hollanders.

Veertiende keer
In 2022 was Aalsmeer voor het laatst Nederlands kampioen. Voor de veertiende keer mocht de club in het zwart-goud vanmiddag de schaal omhoog houden.

Foto: FotoReza

Advertentie