Aalsmeer klopt buur Volendam

By 22 december 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

De derby van Noord-Holland is vanavond in de BENE-League met overtuiging gewonnen door thuisploeg Aalsmeer: 39-33.

Alleen in de openingsfase kon Volendam de landskampioen bijbenen. Na 10-8 liep Aalsmeer onder de vleugels van spelmaker Vaidas Trainavicius, in een uur tijd negen keer raak, uit naar 19-12.

De Knegt en Baijens
Na de pauze bleef Aalsmeer in de tweede helft van de club, basketballers uit de buurt bezetten het hoofdveld, de bovenliggende partij. Goalie René de Knegt (foto) groeide in de wedstrijd en tien minuten voor tijd was Rob Jansen verantwoordelijk voor het eerste gaatje van tien (33-23).

In de slotfase wist zesvoudig doelpuntenmaker Jordy Baijens namens de bezoekers in het oranje-zwart wat aan de score te doen. Invaller Roy Loch, in de staart van de burentwist ingezet door trainer/coach van Volendam Geert Hinskens, maakte in korte tijd drie treffers.

Derde en zevende
Door de derbyzege blijft Aalsmeer derde. Het gat met nummer vier Visé is weer vier punten. In de strijd om een ticket voor de Final4 maakt Volendam een pas op de plaats.