Skip to main content

Aalsmeer krijgt Volendam op de knieën

By 3 december 2019BENE-league, Voorpagina

De BENE-Leaguederby tussen Volendam en Aalsmeer is gewonnen door de gasten. Aalsmeer wist na rust een achterstand om te buigen: 28-33.

Advertentie

Voor de pauze greep Volendam de leiding (16-14). Met zes punten uit dertien duels in de BENE-League is de competitiestart van de oud-landskampioen dramatisch te noemen.

In de veertigste minuut kwam Aalsmeer op gelijke hoogte. In het vervolg toonde de formatie van Bert Bouwer zich in Volendam de betere partij. Het verschil liep op tot vijf treffers.

Ranglijst
Door de uitzege passeert Aalsmeer Hurry-Up op doelsaldo op de ranglijst. De Zwartemeerders, die donderdagavond een partij inhalen in Neerpelt, hebben twee wedstrijden minder gespeeld. Voor Volendam wordt de situatie nijpend.

De brigade van Hans van Dijk, de hoofdcoach is in de zomer overgekomen van Hellas, wil zich bij de beste vier Nederlandse clubs in de BENE-League scharen om in de lente te strijden om de landstitel. Op dit moment houdt Volendam alleen Houten onder zich.

Degradatiespook
Het gat met Hurry-Up, de vierde Nederlandse ploeg, is met nog acht duels te gaan zeven punten. Het degradatiespook zit Volendam in de nek.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • 360548 663901If your real buddies know you as your nickname, use that nickname as your first name online. When you very first friend someone, focus on producing a individual comment that weaves connection. 989704