Skip to main content

Aalsmeer licht pootje titelhouder na tachtig goals

By 5 oktober 2017BENE-league, Voorpagina

FIQAS/Aalsmeer is bezig aan een imposante opmars. Na Initia Hasselt is ook titelhouder Achilles Bocholt plots aan de zegekar gebonden. Donderdagavond versloeg de formatie van Bert Bouwer de Belgische thuisploeg. Bij maar liefst 41-42 klonk het eindsignaal.

Advertentie

Na drie verliespartijen bungelde Aalsmeer onderaan de ranglijst van de BENE-League. Afgelopen zaterdag boekte de bekerfinalist de eerste overwinning van het seizoen. In Noord-Holland werd Initia Hasselt verrassend aan de kant gezet (33-27).

Geweren
Donderdagavond gingen de mannen in het zwart op bezoek bij titelhouder Achilles Bocholt. Net als OCI-LIONS komt de Belgisch kampioen dit weekend uit in de EHF Cup. Over de grens hielden beide teams elkaar tot 16-16 in evenwicht.

Na rust (22-19) werden de geweren nog maar eens herladen. Bij 26-26 klampten de mannen van Bouwer knap aan. Tien minuten voor tijd stond zelfs een verrassende voorsprong voor de gasten uit de bloemenstad op het scorebord (33-36). Het bleek een beslissende marge.

Middenmoot
Een knokkend Achilles Bocholt – dat heel lang geen thuisnederlaag in de BENE-League te verwerken kreeg – zette de 40-41 op het scorebord, maar zag aan de overkant ook Aalsmeerhet net vinden. Door de stunt stroomt Aalsmeer de middenmoot in, terwijl Achilles Bocholt de koppositie moet laten aan LIONS.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie