Skip to main content

Aalsmeer, LIONS en Volendam blijven thuis

By 25 november 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

In de dertiende speelronde van de BENE-League spelen Aalsmeer, LIONS en Volendam thuis.

Advertentie

De landskampioen uit Noord-Holland ontvangt zaterdagavond de hekkensluiter van de competitie: Atomix. Bij een thuiszege kan Aalsmeer op twintig punten komen.

Ook LIONS, de runner-up van de BENE-League, krijgt een laagvlieger op bezoek. Tachos uit Waalwijk staat voorlaatste en mag het tegen de titelhouder proberen. Concurrent van LIONS Achilles Bocholt heeft beide punten in speelronde dertien al binnen door Visé te verslaan.

In de voorselectie voor het WK in januari 2023 staan liefst negentien BENE-Leaguespelers. Met vijf spelers mag LIONS zich de hofleverancier noemen: Jasper Adams, Ids Eussen, Martijn Kleijkers, Rob Schmeits en Luca van Straaten. Voor het wereldkampioenschap oefent Nederland in Parijs tegen Frankrijk.

Volendam is de derde Nederlandse club in de grensoverschrijdende topcompetitie die dit weekend thuis blijft. De formatie van Geert Hinskens gaat proberen hoogvlieger Sporting Pelt te laten struikelen. Waar Volendam het moet doen met plaats zeven, staat Sporting Pelt tussen LIONS en Aalsmeer vierde.

Programma zaterdag:
LIONS – Tachos
Aalsmeer – Atomix
Hubo Handbal – Bevo
KTSV Eupen – Hurry-Up
Volendam – Sporting Pelt

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie