Skip to main content

Aalsmeer is meest gelukkig met punt in Zwartemeer

Met één punt verlaat titelkandidaat Aalsmeer vanavond Drenthe. Twaalf tellen voor het einde van het duel met Hurry-Up maakte de landskampioen gelijk: 28-28 (13-13).

Advertentie

Het was middenopbouwer Vaidas Trainavicius die onderhands de allerlaatste van het vermakelijke treffen maakte. Na een time-out van trainer/coach van de Zwartemeerder Joop Fiege scoorde de thuisploeg vlak voor de zoemer niet meer.

24-20
In de tweede helft leek het kwartje de kant van Hurry-Up, derde in de competitie, op te vallen. Twee maal achter elkaar scoorde linkehoekspeler uit Portugal Goncalo Gracio namens de oranje-zwarten in leeg doel. Na 24-20 kwam de ploeg van Bert Bouwer (foto) terug.

Met een van zijn vier maakte Don Hartog van Aalsmeer weer gelijk. Voor de Noord-Hollanders scoorde Jeffrey Boomhouwer de meeste doelpunten: zeven. Een dag geleden maakte de oud-international bekend na de HandbalNL League te stoppen.

Niet meer eerste
Door de remise moet Aalsmeer de eerste plaats in de kampioenspoule overdragen aan LIONS. Hurry-Up, waar Patrick Miedema zes keer het net vond, blijft derde.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie