Skip to main content

Aalsmeer naar kampioenspoule, loze stunt Volendam

By 29 februari 2020BENE-league, Voorpagina

Aalsmeer is als vierde en laatste club geplaatst voor de kampioenspoule om de nationale titel. Door twee punten in Zwartemeer ontmantelde de formatie van Bert Bouwer een stunt van belager Volendam op LIONS.

Advertentie

Na 12-18 eindigde Hurry-Up tegen Aalsmeer in 32-35. In de slotfase kwam de thuisploeg, aan de hand van Ronald Suelmann, terug tot 31-33. Met één van zijn negen doelpunten besliste Donny Vink een minuut voor tijd het treffen in Zwartemeer.

Door de uitwinst van Bouwer en consorten is de stunt van Volendam op LIONS loos. De oranjehemden klopten in eigen huis de Limburgse leeuwen met 31-30. Het gat tussen Aalsmeer en Volendam blijft met één speelronde te gaan drie punten, waardoor de titelhouder in de lente mag gaan strijden om de schaal.

Bevo, nog in de race voor een ticket voor de Final4 van de BENE-League, heeft geen gebruik kunnen maken van de misstap van runner-up LIONS. De Panningers gingen op bezoek bij hoogvlieger Visé ten onder: 31-29. Ondanks tien goals van Nick de Kuyper bleef Bevo in België met legen handen achter.

Final4
Visé en Sporting Pelt zijn Bevo en LIONS tot één punt genaderd. Drie van de vier ploegen plaatsen zich, samen met koploper Achilles Bocholt, voor de Final4 van de BENE-League. Op 14 en 15 maart is het finaleweekend in Den Bosch.

Slotronde BENE-League (zaterdag 7 maart): Bevo – Volendam, Initia Hasselt – Houten, Achilles Bocholt – Visé, Aalsmeer – AtomiX, LIONS – Sporting Pelt en Tongeren – Hurry-Up

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 5 Comments