Skip to main content

Aalsmeer slaat terug en bezorgt Sporting Pelt eerste nederlaag

Na twee nederlagen heeft Aalsmeer in de BENE-League de rug gerecht. In De Bloemhof bezorgde de formatie van Bert Bouwer gisteravond Sporting Pelt de eerste nederlaag van het seizoen: 30-26.

Advertentie

Tegen de Belgen kwam Aalsmeer met 7-11 achter. De landskampioen trad aan zonder de geblesseerde Vaidas Trainavicius. Linkerhoekspeler Donny Vink, goed voor zeven doelpunten, verdeelde tegen Sporting Pelt het spel.

Samir Benghanem
Na 15-13 bij rust betekende de vierde van Bartek Konitz de 20-21 voor hoogvlieger Sporting Pelt. Met nog een kwartier te gaan bleef het stuivertje wisselen. Zes minuten voor tijd kwam Aalsmeer weer op voorsprong.

De 26-25 en 27-25 kwamen van de hand van cirkelspeler Samir Benghanem (foto). In het slot had Aalsmeer het meeste over. Zo ging Sporting Pelt voor het eerst dit seizoen door de knieën.

Achilles Bocholt
Na verliespartijen tegen Visé en Achilles Bocholt heeft Aalsmeer weer twee punten gescoord. De Noord-Hollanders blijven vierde in de BENE-League. Door een uitzege op Hubo Handbal (30-35) gaat Achilles Bocholt alleen aan de leiding.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie