Skip to main content

Aalsmeer sorteert voor op play-offplek

By 24 februari 2020BENE-league, Voorpagina

Aalsmeer heeft dit weekend goede zaken gedaan in de BENE-League. Door een sterk resultaat tegen Tongeren sorteert de formatie Bert Bouwer voor op de gewilde laatste play-offplek.

Advertentie

De landskampioen is met Volendam in de race om het laatste plekje in de kampioenspoule. De vier beste clubs uit Nederland spelen in de lente om de landstitel. Vorig seizoen pakten de Noord-Hollanders ten koste van Volendam de schaal.

Door een stroeve start en slechte reeks is Aalsmeer in zwaar weer terechtgekomen. Een opleving van Volendam heeft er zelfs voor gezorgd dat de mannen van Bouwer hun plek in de play-offs nog niet zeker waren. Afgelopen zaterdag gaf Aalsmeer tegengas.

Donny Vink
In De Bloemhof werd Tongeren, oud-landskampioen van Belgiƫ, met overtuiging aan de kant gezet. Na het openingskwartier (7-7) greep Aalsmeer de leiding. Na de pauze (17-10) klonk bij 34-22 het eindsignaal.

Met zeven goals werd Donny Vink de topschutter van het duel. Ook vorige week was de linkerhoekspeler op schot. Vink werd door het maken van elf doelpunten de topscorer van de speelronde. Tegen Tongeren waren ook Rob Jansen, Niko Blaauw (beide 6) en Samir Benghanem (5) belangrijk.

Drie punten
Volendam boog gelijktijdig in eigen huis voor hoogvlieger Sporting Pelt (21-23). Door de nederlaag staan de oranjehemden met nog twee duels te gaan in de BENE-League drie punten achter op de nummer vier: Aalsmeer.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie