Skip to main content

Aalsmeer verliest topper, grote mond winnaar Achilles Bocholt

Aalsmeer heeft de topper in de BENE-League van Achilles Bocholt verloren: 30-27. Op internet had de winnaar van de partij nogal wat praatjes.

Advertentie

Bij 15-16 en zeker na de 17-22 van Vaidas Trainavicius leek Aalsmeer op weg naar de zoete uitzege op de koploper. In de slotfase ging het alsnog mis voor de Noord-Hollanders.

Elf minuten voor tijd maakte international van België Serge Spooren gelijk voor Achilles Bocholt (24-24). Na 26-26 gaf Aalsmeer de partij uit handen en zag daarbovenop spelbepaler Trainavicius twee minuten voor tijd met een knieblessure naar de kant gaan.

Gedurende de competitiekraker hadden de Belgen online veel praatjes. Via het officiële twitterkanaal uitte Achilles Bocholt op cynische wijze kritiek op de arbitrage. Uitspraken als ‘deze keer wordt er niets in het voordeel van Aalsmeer gefloten’, ‘de scheidsrechters weten niet wat ze tegen Bocholt moeten fluiten’ en 25-26, dankzij de scheidsrechters’ kwamen voorbij.

Door de uitnederlaag blijft Aalsmeer, dat vorige week de punten aan Visé moest laten, steken op twaalf punten. Zo zijn de Noord-Hollanders afgezakt naar plaats vijf in de BENE-League.

Lees ook: Eerste BENE-Leaguezege ooit voor Tachos

Foto: Tina Kolthof

Advertentie