Skip to main content

Aalsmeer zet Bevo te kijk, vijfde plaats voor Hurry-Up

By 20 november 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Aalsmeer en Hurry-Up hebben in de twaalfde speelronde van de BENE-League het voorbeeld van runner-up LIONS gevolgd en gewonnen.

Advertentie

De landskampioen uit Noord-Holland was snel klaar met laagvlieger Bevo. In Panningen stond het gisteravond bij rust al 11-19 voor Aalsmeer. De na een blessure teruggekeerde Vaidas Trainavicus (foto) zette het verschil voor het eerst op tien goals (11-21).

Liefst 23-42
Door de dertigste van Dennis Vesters liep Aalsmeer zelfs uit naar een marge van zestien: 14-30. Door de 23-42 uitzege komt de formatie van Bert Bouwer op gelijke hoogte met nummer drie op de ranglijst Sporting Pelt. Beide teams hebben na twaalf wedstrijden achttien punten.

Waar Volendam het net niet heeft gered op bezoek bij koploper Achilles Bocholt (31-30), is Hurry-Up er wel in geslaagd een Belgische hoogvlieger te kloppen. In Zwartemeer werd Visé met 29-28 verslagen. Na 14-16 halverwege was Portugees Valter Soares in de spannende slotfase verantwoordelijk voor de eerste voorsprong van de oranje-zwarten (26-25).

David Ferreira
Zijn landgenoot David Ferreira zorgde met de nummer vijf op de ranglijst op bezoek voor de ommekeer. De invalgoalie kwam tot belangrijke stops waarna Hurry-Up aan het langste eind trok en zo de positie van Visé in het linkerrijtje overneemt.

Uitslagen BENE-League:
Tachos – Hubo Handbal 19-36
Hurry-Up – Visé 29-28
Sporting Pelt – LIONS 33-35
Achilles Bocholt – Volendam 31-30
Bevo – Aalsmeer 23-42
Atomix – KTSV Eupen 27-32

Lees ook: LIONS lost Sporting Pelt af op plaats twee

Foto: Tina Kolthof

Advertentie