Skip to main content

Aalsmeer zonder Benghanem, maar met De Knegt begint 2024 met voltreffer

De eerste punten van 2024 in de BENE-League zijn naar Aalsmeer gegaan. Zonder de zwaar geblesseerde EK-ganger Samir Benghanem rekenden de Noord-Hollanders vanavond af met laagvlieger Hubo Handbal: 33-27.

Advertentie

In de eerste helft konden de bezoekende Belgen nog mee met Aalsmeer (16-14). Twee dagen geleden verloor Hubo Handbal in de halve finale van de Beker van België nipt van KTSV Eupen.

Vlak na de pauze legde landgenoot Bartek Konitz nog de bal achter Aalsmeer-doelman René de Knegt (16-16). Daarna sloeg laatstgenoemde toe. Meerdere reddingen van De Knegt hielpen de thuisploeg in het zadel.

Vink in vorm
Trainer/coach van de zwart-gouden Wai Wong, tevens assistent bij Oranje, moest het tegen Hubo Handbal voor het eerst stellen zonder cirkelspeler Benghanem. Twee weken geleden scheurde hij op het Europees kampioenschap in Duitsland zijn kruisband af.

Na 20-19 liep Aalsmeer uit. In het uur met Hubo Handbal zou linkerhoekspeler Donny Vink tot elf doelpunten komen. Bij 31-23 ging goalie De Knegt er met applaus af.

25 punten
Even komt Aalsmeer op gelijke hoogte met runner-up Achilles Bocholt: beiden 25 punten. Later op de avond is Visé – Achilles Bocholt.

Foto: FotoReza

Advertentie