Skip to main content

Aangekochte sterren leveren salaris in en zo leeft Kolstad Håndball nog

By 20 juli 2023Buitenland, Voorpagina

Doordat aangekochte sterspelers als Sander Sagosen en Magnus Rød dertig procent van hun salaris hebben ingeleverd, blijft het ambitieuze Kolstad Håndball overeind.

Advertentie

De kersverse kampioen van Noorwegen is in financieel zwaar weer terechtgekomen. Grootverdieners hebben ingestemd met een voorstel van de club om van een aanzienlijk deel van hun salaris af te zien waardoor Kolstad Håndball aan het seizoen is gestart.

Aanwas geldschieters valt tegen
Met veel bombarie meldde Kolstad Håndball zich in 2021 aan het front. Noorse internationals als Torbjørn Bergerud en Magnus Gullerud werden als aanstaande aanwinsten gepresenteerd en later kozen nog meer nationale toppers voor de club uit Trondheim. Enkele grote sponsoren zouden de bouw van het topteam uit Noorwegen mogelijk maken.

Twee jaar later valt de aanwas van geldschieters tegen en heeft Kolstad Håndball de financiële doelen van 2023 nog niet bereikt. Alleen door de coulance van de sterspelers is Christian Berge, oud-bondscoach van Noorwegen, begonnen aan de voorbereiding op het speeljaar 2023/2024. Het seizoen waarin Kolstad Håndball met een wildcard debuteert in de Champions League.

Zonder IJslander
Janus Smarason heeft zich niet op de eerste werkdag in Noorwegen gemeld. Door de onzekerheid is de IJslander ingegaan op een aanbod van SC Magdeburg. Kolstad Håndball respecteert de keuze van de spelmaker.

Foto: FotoReza

Advertentie