Skip to main content

Aanstaande debutant Hendrikse blijft nog een jaar in Erfurt

Rechterhoekspeler Nathalie Hendrikse (28) blijft nog een jaar bij Thüringer HC en daar zijn ze in Erfurt bijzonder blij mee.

Advertentie

Hendrikse blijft tenminste tot en met het seizoen 2024/2025 bij de huidige nummer drie van de Bundesliga. In 2022 kwam de linkspoot over van competitiegenoot Neckarsulm SU en Hendrikse heeft maar weinig tijd nodig gehad zich in Erfurt onmisbaar te maken.

Verschil maken
“Natha is echt uniek op haar eigen manier en er zou echt iets ontbreken als ze er niet meer was”, heeft trainer/coach van Thüringer HC Herbert Müller laten optekenen op de website van de club. “Ze heeft zich heel snel geïntegreerd in ons team en is altijd een factor die niet alleen op de rechterflank wervelt, maar ook het verschil kan maken.”

In twee seizoenen tijd heeft Hendrikse, die in Erfurt ook de strafworpen neemt, al bijna 250 doelpunten voor de oud-kampioen van Duitsland gescoord. Onlangs heeft Thüringer HC de laatste acht van de EHF European League bereikt.

EK-kwalificatiewedstrijden met Tsjechië
De goede vorm heeft de Amsterdamse niet alleen een nieuw contract, maar ook kans bij Oranje opgeleverd. Aankomende week mag Hendrikse zich voor het eerst bij de nationale ploeg melden. Op 28 februari en 3 maart speelt Nederland EK-kwalificatiewedstrijden met Tsjechië.

Foto: Christian Heilwagen

Advertentie