Skip to main content

Finalisten HandbaL Venlo en VOC worden even gekieteld

Na vier speelrondes in de kampioensfase zijn HandbaL Venlo en VOC nog altijd ongeslagen en al zeker van de eindstrijd. Ook vanavond werden de aanstaande finalisten alleen even gekieteld.

Advertentie

Na 16-9 halverwege verloor HandbaL Venlo in eigen huis even de concentratie. Zo kon Velo via Maud Schuit terugkomen tot 19-15.

Angela Steenbakkers
Na een time-out van trainer/coach Robin Gielen, die heeft besloten nog een seizoen in Noord-Limburg te blijven, stelde de titelhouder snel orde op zaken. Na doelpunten van Sharon Grummel, Angela Steenbakkers (foto), Lisanne Kruijswijk en nog eens Steenbakkers stond het in mum van tijd weer 30-21.

Door de 35-22 overwinning op Velo is HandbaL Venlo met nog twee wedstrijden te gaan al geplaatst voor de best-of-three om de landstitel.

In Amsterdam
VOC, groepshoofd in poule B, is ook zeker van de eindstrijd om de schaal. Met enige belager SEW op bezoek bepaalde Zola Amsen met twee goals achter elkaar de ruststand in Amsterdam op 17-9. Snel na de pauze liep de formatie van Rachel de Haze verder uit (21-11).

De bezoekers konden in de tweede helft de 27-22 maken. Maar na de treffer van Lynn van Diepen was het slotakkoord weer voor VOC. Na het uur verliet de thuisploeg bij 31-25 tevreden het eigen parket.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie