Skip to main content

Aanvoerder Dulfer langer in Duitsland

Oranjedame Kelly Dulfer (28) heeft interesse van internationale topclubs afgeslagen en haar aflopende contract bij SG BBM Bietigheim verlengd.

Advertentie

Na het strikken van hoofdtrainer Jakob Vestergaard als aanstaande opvolger van Markus Gaugisch is SG BBM Bietigheim met sterkhouder Dulfer om tafel gegaan. De Bundesliga-club en linkeropbouwer zijn een verlenging van haar verbintenis voor tenminste één seizoen overeengekomen. In 2024 wordt de samenwerking geëvalueerd.

Over uit Dortmund
“De afgelopen anderhalf jaar bij Bietigheim waren werkelijk super”, aldus Dulfer. “Ik voel me erg op mijn gemak hier met de meiden en bij deze club. Daarom kijk ik er erg naar uit om mijn tijd bij ‘SG BBM’ voort te zetten.”

In 2021 kwam de aanvoerder van Oranje over van concurrent Borussia Dortmund. Tussen 2017 en 2019 speelde wereldkampioen Dulfer in Denemarken voor København Håndbold.

Internationale clubs afgeslagen
Sportdirecteur Gerit Winnen van SG BBM Bietigheim over de contractverlenging van de Oranjedame: “Niet alleen profiteren wij als club van het aanblijven van een speler van wereldklasse als Kelly Dulfer, het is ook interessant voor de Bundesliga. Het feit dat Kelly financieel zeer interessante aanbiedingen van enkele internationale clubs heeft afgeslagen toont haar karakter en maakt ons in Bietigheim natuurlijk trots.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie