Skip to main content

Aanvoerder Nooitmeer maakt stap in Duitsland

By 1 februari 2024Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Cirkelspeler Sharon Nooitmeer (24) maakt een mooie stap in Duitsland. Ze heeft bij Thüringer HC getekend.

Advertentie

Vanaf de zomer speelt Nooitmeer voor de huidige nummer drie van de Bundesliga. Bij Thüringer HC staat landgenoot Nathalie Hendrikse onder contract.

“Ik ben heel trots dat de interesse op gang is gekomen. Het is toch altijd een team dat in de top-3 meedraait en ook internationaal bekend is. Ik kijk erg uit naar het nieuwe avontuur”, aldus de cirkelspeler.

Nooitmeer is bezig aan haar laatste maanden bij Neckarsulm SU. In 2021 kwam ze via Frankrijk bij de Bundesliga-club terecht. De Zuid-Hollandse draagt bij de donkerblauw-witten dit seizoen de aanvoerdersband. “We strijden tegen degradatie dus de klus in Neckarsulm is nog niet geklaard.”

De voormalig cirkelspeelster van Quintus en Dalfsen maakt onderdeel uit van de voorselectie van de Oranjedames voor het EK-kwalificatietweeluik met Tsjechië. De naam van Nooitmeer staat op de longlist met 35 namen.

Nooitmeer reageert: “Ik hoop dat ik met deze transfer interessanter word voor het Nederlands team. De aankomende jaren ga ik voor andere doelen strijden en daar heb ik veel zin in.”

Foto: Larissa Eisele

Advertentie